2014. június 14., szombat

Amerika véletlenül saját magára dobott két atombombát 1961-ben

 

Ilyen véletlenek nincsenek. Ez is talán a tesók beavatkozásának köszönhető.


Amerika véletlenül saját magára dobott két atombombát 1961-ben



Egy januári éjszakán 1961-ben az amerikai légierő egy bombázója kettétört Észak-Karolina felett. Ez nem lett volna annyira nagy probléma, ha nem atombombákat szállít a repülő. A két atombomba kiesett a B-52-esből, és zuhanni kezdett a föld felé.

Kattints a képre a teljes mérethez!

A két atombomba Goldsboro városának közelében csapódott a talajba . Igazi szerencsesorozatnak köszönhető, hogy nem robbantak fel, és nem okoztak a hirosimai és nagaszaki atombombákhoz hasonló pusztítást az Egyesült Államok közepén – ráadásul a hidegháború legfeszültebb időszakában.

A National Security Archive (NSA) most oldotta fel az esetről készült jelentések titkosítását, és számos új elemet ismerhetünk meg a történtekről. A B-52-esnek a szárnyával volt gondja, ez okozta a bombázó kettétörését.
A két bomba megindult a föld felé, az egyiknek kinyílt az ernyője, a másiknak azonban nem. Az a bomba, amelyiknek kinyílt az ernyője, sértetlenül ért földet. Az volt a szerencse, hogy elszakadtak azok a vezetékek, amelyek energiával látták el a bombát a generátorból – így az nem élesedett.
A másik bomba szabadesésben esett, és meg is rongálódott. A becsapódás élesítette az atombombát, de az ütközés egy másik részt is megrongált, az akadályozta meg, hogy tényleg fel is robbanjon. A MK39-es bombák 3,8 megatonnásak voltak. Sokkal nagyobb pusztítást végeztek volna, mint a Hirosimára ledobott 0,01 és Nagaszakira dobott 0,02 megatonnás bombák.
A repülőn nyolcan utaztak azon az éjszakán, közülük öten élték túl a balesetet. Richard Rardin pilóta évekkel később azt nyilatkozta, hogy nem tudott arról, milyen katasztrófát úsztak meg. A legnagyobb problémája az volt, hogy földet érés után sok kóbor kutya volt az úton.
Forrás:index.hu



2 megjegyzés:

  1. Dombi Katalin úgy ősszintén mi köze ennek a felemelkedéshez meg a pozitív dolgokhoz?
    Kb...8 hónapja vagyok lelkes olvasó és sok hasznos dolgot olvastam és tanultam de hogy az USA 2x dobott magára atombombát az nekem vagy másnak miért jó??????
    Vagy mi mitől lesz nekem ettől pozitív a gondolkodási menetem?????
    Tisztelettel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először is, láthatjuk, hogy a bombák nem robbantak fel, pedig minden valószínűség szerint meg kellett volna történnie.
      Másodszor, egy újabb titkos tény került napvilágra, ami nagyon jó dolog.
      Harmadszor, ez is bizonyíték arra, hogy láthatatlanul őrködnek felettünk. Az égi tesók egyik feladata az, hogy akadályozzanak meg minden atomtámadást, vagy komoly atomkatasztrófát. Képesek arra, hogy hatástalanítsanak bármilyen fegyvert. De egyelőre csak ez van kiadva nekik. Bármibe nem avatkozhatnak bele, de az atomfegyver használata már nincs megengedve az emberiségnek. Nem pusztíthatjuk vele a bolygót, és egymást sem.
      Mindez így együtt szerintem nagyszerű, pozitív dolog.

      Törlés