2014. április 14., hétfő

Kiemelt hozzászólások 04.14.


Kedves mindenki! 

Olyan ez, mint amikor a karosszékből, az aktuális hiradót "bámulva" kritizáljuk a napi politikát, miközben egy imát is nehezen mondunk Szent Hazánkért. (arról nem beszélve - senkit sem bántva - hogy feláljunk a TV elől, és családunk felé forduljunk)


Ha megengedi kedves Katalin egy pár mondattal kiegészíteném a kommentet, amit a cikk elejéhez fűzött. Köszönöm! (
Készüljetek a varázslatokra - Galaktikus üzenet 04.08.)

Kedves Emberek! Ti, akik már nagyon türelmetlenek Vagytok, akik (jogosan) követelitek, vagy éppen kritizáljátok a folyamatok sebességét, kérlek Benneteket álljatok meg egy pillanatra, és csendesedjetek el.


 Kérlek Benneteket őszintén válaszoljátok meg MAGotoknak az alábbi kérdéseket:
- vajon hogyan reagálnék arra, ha egy nap arra ébredek, országom vezetőit bilincsben viszik el a képernyőn? (felteszem a kérdést, ki ül a helyükre???)


- vajon kész vagyok-e feldolgozni mindazt, ami egy számla befagyasztásával jár, hogy évek, talán évtizedek alatt kuporgatott pénzeimhez egyszer csak nem férhetek hozzá - ki tudja hány napig. (valljuk meg, kevesen tartunk az otthoni trezorokban súlyos százezreket, hogy azonnal tudjunk mihez nyúlni)


- kész vagyok-e befogadni azt, hogy a hirtelen jött változások okán előállt káosz az utcánkban is teret nyerhet, és talán emberi, anyagi veszteségek is születhetnek a felkészületlenségből adódóan? 


- vajon hogyan reagálnék arra, ha egy szép napon felébredve egy több millió tonnás szerkezet vetne árnyékot otthonomra, ami egy mély morajlással jelezné:ITT VAGYUNK! ?


- vajon lenne-e friss kenyér az asztalon, ha más is úgy megdöbbenne, mint ahogyan én?


- mit tennék abban a helyzetben, ha nem egy másik rasz, hanem egy egészen más faj szólítana meg az utcasarkon? (ráadásul szavak nélkül, az agyamba látva... felfedve miden kicsinyes titkomat, szégyellt, vagy éppen vállalt tulajdonságaimat) 


És még sorolhatnám... 


Valjuk meg kedves emberek, meglepődni, megdöbbenni, vagy éppen egy káosz láttán otthon maradni, nem csak nekünk van jogunk, hanem a pékeknek, az erőmű dolgozóinka, vagy éppen egy mentősnek is - akik egy szerves egység részeit képezik. Ha mi feltehetjük magunknak e kérdéseket, gondoljuk, hogy mindennapi hőseink ezt nem teszik meg? 


Ahhoz azonban, hogy a megfelelő válaszokat adjuk, olyan válaszokat, amelyek nem erősítik, hanem felszámolják egy esetleges káosz lehetőségét, naponta tudatosítani kell agyunkban a változást, ami belülről fakadva kitör és átformálja a megjelenést, a " valóságunkat". Úgy gondolják sokan (joggal) "itt az idő, gyerünk, ideje jobban, igazságosabban élni"! 


Látjuk nap mint nap emberek ezrei dolgoznak biztosítók, bankok, politikai intézmények irodáiban. Vajon mit vétette ezek az Áldott lelkek, hogy egy tolvaj rendszer felszámolása következtében egyik napról a másikra az utcára kerülnek? Ön, kedves olvasó, mit gondol, hány ezer MAGyar ember kerülne az utcára? És azok a dolgozó emberek, akik szerződéses partnerek voltak, beszállítók ezekbe az intézményekbe, akik mind-mind tönkre mennének, szintén az utcán találva magukat. Hát szabad-e ilyen meggondolásból hirtelen változásokat előidézni egy felkészületlen társadalomban? 


Sokan még azt sem tudják, mi a pénz! Sokan azt sem tudják, mi a szeretet! Én is ezen emberek közé tartozom. Honnan is tudhatnám? Elmondta valaki? Már régn nem érdekelnek a hivatalos megfogalmazások...


Csak belülről érzem, jót, jobbat kell tennem, még ha fáj is, mosolyt kell csalnom Testvéreim arcára, vagy ha már sír, enyhíteni fájdalmukat. 


Kedves Emberek!
Mikor elég erősek leszünk, és bátrak, hogy segíteni merjünk másoknak, mikor a leállított bankok pénzintézetek vezetői, elhurcolt vezetőink megbocsátátst nyernek tőlünk, mikor az égre nézve a hatalmas objektumok láttán nem félelem, vagy kérdés, hanem hála és alázat fogalmazódik meg bennünk, mikor Testvéreinkkel kapcsolatban megértés lesz bennünk - miért loptak meg minket, vagy miért árultak el minket, mikor a férfi alázatos lesz egy gyengéd nővel, mikor egyszerűen csak KÉPESEK LESZÜNK HÁLÁT ADNI PUSZTA ÉLETÜNKÉRT - akkor ideje lesz a vltozásnak, ideje lesz a "kapcsolat felvételnek". 

Köszönöm!


(Névtelen)






Válasz

Ez szép volt! Köszönöm!

Hozzáfűzném még, hogy a leírtak csak egy kis szelete a töméntelen mennyiségű változásnak, amit sokan bizony nehezen tudnának elviselni, vagy sehogy.
Ezért dolgozta ki a Földi Ellenállási Mozgalom, a Galaktikusok, a Felemelkedett mesterek és még számos beavatott személy a pontos forgatókönyvet, hogy ha eljön a megfelelő időpont, minden eshetőségre fel legyenek készülve, hogy a megrémült, vagy feldühödött tömeget meg lehessen nyugtatni megfelelő információkkal és különböző segítő módszerekkel. 


Biztosítani az ellátást se lesz könnyű. Nem lesz könnyű akkor se, ha később, és akkor se ha hamarabb indulnak be az események. Óriási felelősség ez a szervezők számára. Nem mindegy hány emberéletet, vagy mennyi traumát fog okozni mindez.

Aki már most morog, és másokat keményen kritizál, az hogy fog majd kritikus helyzetben viselkedni, segíteni magán, vagy másokon? Jó lesz ezeken elgondolkodni.

A változás egyébként már nagyon közel van, mert az égiek olyan óriási energetikai átformálást végeznek rajtunk folyamatosan, hogy rövid időn belül alkalmasak leszünk magasabb tudatossággal gondolkodni. Ez nem kitaláció, mert az erőteljes energiaváltozások hatására átmenetileg rengetegen érzik rosszul magukat. Fejfájás, émelygés, hányinger, szédülés, látászavar, ízületi fájdalmak, stb. Jó lenne naponta ezért lazítani, hogy beépülhessenek az új energiák, égi kódok. 

A bolygóállások is minket segítenek most. A szakértők véleménye szerint április 15-től június 20-ig fokozatosan nagy átformálódásban lesz részünk. 

Persze, aki nem akar ebben részt venni, annak nem muszáj. Mindenki a tudatának és tetteinek megfelelő "ajándékokat" fog kapni.

Hálásak lehetünk, hogy nem hagytak magunkra az égiek és segítenek kiemelkedni a mocsárból. Hálásak lehetünk azoknak is, akik életek során át azon dolgoztak, (és most is) hogy az emberiség ne legyen eltörölve a Föld felszínéről, mint már annyiszor eddig. 

Kívánok áldott szép napokat mindenkinek!


(Dombi Katalin)








18 megjegyzés:

  1. Ezzel az erővel még pár száz év szükséges... Hiába próbáljuk magunkat fejleszteni, ha nap mint nap olyan hatások érnek minket, amitől újra és újra fellángol a harag, gyűlölet. Önmagunkban tehetetlenek vagyunk, külső segítség kéne, az pedig csak akkor jön, ha elég ember jut el a tudatosság azon szintjére, amikor már lehetséges lesz. Szóval ez egy ördögi kör. MINDIG lesz olyan, aki egy váratlan helyzetben pánikba esik, győznek az önző érdekek, lop, fosztogat, pánikol, menekül, tapos. Senki ne értse félre, nagyon várom Őket, szeretettel, tisztelettel, csodálattal, de így.... Nem tudom, hogy mit tehetnék, nem tudom hogyan kell, bár elolvastam szinte mindent a témában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legfontosabb most a kitartás, a bizalom, egyensúlyban maradni. Bármit is mondanak mások és bármi is történjen körülöttünk. Mert semmi sem véletlenül történik. Minden a fejlesztésünket szolgálja. Az nagyon hasznos most, ha valamilyen technikát gyakorolunk , hogy védve legyünk mások negatív energiájától, és magasabb energiaszintet érhessünk el.

      Ha valaki még többet akar tenni, akkor lépjen kapcsolatba a Benső Énjével (vagy Felsőbb Énjével, vagy a Teremtővel, Istennel...kinek hogy tetszik). Mert ha el tudunk odáig jutni, hogy a gondolatainkat és tetteinket Ő vezeti, akkor már jó úton vagyunk,. Meg is tudjuk kérni, hogy mutassa meg, mi a feladatunk, mit tehetünk világunk jobbításáért. Ezt elérni pedig meditációval és imával lehet.

      Törlés
    2. Kedves Névtelen!
      Nem kétségek, és nem aggályok keltése volt a célom, mikor soraimat közzé tettem. Hogy Érezd, mennyire csodálatos úton Haladsz Kedves Névtelen, lásd, hogy már nagyon nagyon akarod, vágyod, szomjazod a változást, kétségeid pedig megmutatják, hogy gondolkodsz is ezen, tervezgeted, formálod MAGodban.
      Ezért Engedd meg, hogy Eléd tárjak még egy igaz-ságot:
      A TÜRELMETLENSÉG - BIZALMATLANSÁG, bizalmatlanság és önzés és egyben kétkedés a Végtelen Teremtő Erőben, az EGY IGAZ FORRÁSBAN. (talán nem látja mi zajlik itt, hát nem értesül a hirekről???)
      Próbálj meg Kedves Névtelen reggel úgy indulni napi feladataid felé, hogy mindegy, hogy 1 nap, vagy 1 év, esetleg 1 évtized, hiszen akkor történik meg a kívánt esemény, mikor az a legtöbb érintett számára a legnagyobb haszonnal jár - és nem akkor, mikor szerény kis életem szemszögéből, pillanatnyi fájdalmak okozta sérülések miatt változások után kiáltok.
      Minden egyes alkalommal, mikor áhítod a változást, Kedves Névtelen, egyben kifejezed Magad, egy csodálatos utat jársz - talán tudatlanul is. Igazad van, lesznek, akik pánikba esnek, önző érdekeiket fogják érvényesíteni, és éppen ezért lesz nagy szükség olyanokra, mint Te, Kedves Névtelen, aki annyira vágyod a változást, hogy képes leszel alázattal fordulni feléjük, megbocsátani ezeknek a különc, még tanuló lelkeknek. Jusson eszedbe, hogy Te már felismerted a veszély lehetőségét, tehát már tudod mit kell legyőznöd. Sokan azt sem látják, hogy ez nem egy sebtapasz, amit gyorsan letépve kevesebb fájdalmat okoz! Mindannyiunkért dolgozol Te is, mert jóságod, bölcsességed, higgadtságod példa lesz a zűrzavarban! Most azonban annak ideje van, hogy félelemeid megmutassák, mi az, mit le kell győznöd. Ez most a FELADAT!
      Tudnod, Hinned, Elfogadnod.
      Úgy gondolod létezik hegymászó, aki ezt mondaná indulás előtt:
      "áááá, lesz lavina, szikla, hideg, oxigén hiány, úgysem fog menni..."
      Tudják, Hiszik, Teszik!!! Ha nekik sikerült, Neked ne menne Kedves Névtelen?!
      Kívánok Csodálatos Utat Kedves Névtelen, mert az ÚT ADJA MEG A CÉL ÉRTELMÉT!

      Törlés
    3. Köszönöm!!! Csodálatos amit írtál.
      Szeretettel: a fenti névtelen.

      Törlés
  2. Én már nagyon várom őket!!! Ha holnap jönnének azt sem bánnám, csak már történjen valami, nem gondolom,hogy ennek a hatására halnának meg emberek! Naponta küld ez az aljas korrupt rendszer embereket a halálba, megvannak a módszereik erre nézve, az "Esemény" nagyon sok ember életét változtatná meg a földön jó irányba! Mi akik tudunk róla, naponta tájékoztatjuk a körülöttünk élő embereket , hogy nemsokára...történik majd valami, ami gyökeresen megváltoztat mindent itt a Földön, végre emberként és boldogan élhetnénk! Aki meg h.....néz minket, hát lelke rajta, mi szóltunk! Nagyon várunk benneteket! Áldás!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Katalin.

    Előre is elnézésed kérem hogy már megint egy negatívabb hangvételű levelet írok neked. :)

    Szerintem te is tisztában vagy azzal, ami már számtalanszor is elhangzott az általad feltett cikkekben is: egyetlen fejlett és intelligens életforma sem fog beavatkozni egy másik faj fejlődésébe. Csak saját erőből kell (lehet) eljutni végre kollektíve oda hogy ne egymás pusztításán dolgozzon az emberiség. Amíg ez van addig ne várj semmilyen "fejlett" technikát fejlettebb testvéreinktől mert mindig lesz a földön olyan ember aki azt mások leigázására, rabszolgasorban tartására, elpusztítására akarja használni. Ezért kell mindenkinek saját magán dolgoznia, elfogadnia hogy nem vagyunk egyedül, és megérteni végre hogy miért vagyunk itt. A lecke fel van adva. Mindenki retteg a haláltól. Miért? Mert ezt verték beléd, és az emberekbe. Holott a lelked hallhatatlan, és örök. Mindenkinek célja van az emberi leszületésben. Tanulni valamit és megtalálni a kivezető utat, visszatalálni az isteni forráshoz. Elcsépelt duma tudom nagyon jól. És nagyon demagógnak is tűnik, de a Sheldan Nidle és más sok felkapott Spiritiszta csatornázásai számomra tele van negatívumokkal, csak hátráltató tényezővel időhúzással. Hiteget, áltat, ködösít.... Nekem ez hiteltelen. Nincs semmilyen esemény. Nincs fix jövő sem. Minden változik ezért nem lehet ebben az idősíkban és univerzumban időpontot jósolni. Aki ezt teszi az nem tiszta csatornázás. És ott a képben a rettegés hogy milyen szörnyűséges jövő néz az emberiségre ha nem fejlődik. És akkor mi van? Ha egyedként megtanulsz a rettegésen és a félelmen túllépni végre, és rájössz, hogy mindez szükséges ahhoz hogy megtalálhasd önmagad, és a legnagyobb káosz és zűrzavar közepedte is emberként tudsz viselkedni gyűlölet és félelem nélkül, szeretettel és empátiával mindenki, ismétlem MINDENKI (általad jónak és rossznak tartott dolgok, emberek, események) iránt. Mert az igazi szelektálás az lesz hogy tud e az ember úgy viselkedni ahogy kellene neki. És nem tapossa el embertársát még akkor sem ha az élete a tét. Véletlenek nincsenek. Tanulás van. Ha elfogadod az emberi test múlandóságát mivel ez is egy körforgás része, és az univerzális törvényeket akkor tisztában vagy a lelked halhatatlanságával. Szinte mindenki tanulni született ide, igaz vannak akik utazók, vándorok és csakis segíteni jöttek. A helyezet egyáltalán nem rózsás, sőt bizonyos szemszögből ilyesztő és rémisztő jövőképet mutat de el lehet gondolkodni, hogy valóban kell e nekünk a földi zűrzavarba egy idegen földönkívüli beavatkozás? Mint említettem, ha lesz ilyen kollektíve a földön az nagy valószínűséggel nem jószándékú hanem csak jószándékúnak álcázott faj teszi meg mert a teremtő univerzális törvényei kikerülhetetlenek és ezért ezt intelligens magasan fejlett fajok nem teszik meg. Az más kérdés, hogy ha elég nyitott vagy és elég fejlett akkor fel tudod venni a kapcsolatot egyedileg is velük. (bár érdemes megszűrni hogy kivel is akarsz kapcsolatba kerülni) Szívesen kapcsolatba lépnek minden arra nyitott elmével. De ehhez az önmagad útját kell járnod, és a saját emelkedési spirálodra kell lépned.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves IMISZ!

      Kérlek Ne lepődj meg szavaimon!

      Az egeret felfelé tekerve egy gyönyörű virágos rétet, kis patakot találsz egy képen. Most arra kérlek, próbáld megszámolni hányféle, hány fajta csodás növény van ezen az említett képen!

      Most, hogy tanulmányoztad a képet, remélem érteni fogod az alábbiakat::
      A SOK FAJTA ÉS SZÍNŰ VIRÁG NEM UNALMASSÁ, HANEM POMÁZATOSSÁ TESZI EZT A GYÖNYÖRŰ RÉTET, ahogyan a Te véleményed is színesebbé teszi a világot!

      Milyen unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt gondolná, és ugyan hogyan tűnhetnél ki mások közül Kedves IMISZ, ha mindenki úgy látná mint Te vagy Te látnád úgy mint mindenki más! Nézd csak, még a szürke kövek is milyen varázslaossá teszik a tájat!

      Kérem, Kedves IMISZ - így névtelenül - hogy vállald bátran gondolataid! Mikor tőlem elnézést kér valaki a mondatai elején, olyan, mintha tudatosan készülne belém rúgni! Vállajuk MAGunkat - ugynakkor tiszteljük a Más-ok-ban megbúvó egyéniséget!

      Isten Áldjon IMISZ!

      Törlés
    2. Ja igen, Kedves IMISZ, és így utólag kérem Bocsánatod, hiszen Leveled nem Nekem szólt. Csak egy apró észrevétel volt, amelyet közzé tettem - a magam nevében!
      Köszönöm!

      Törlés
  4. Kedves Katalin!

    Sok mindenben igaza van az idézet hozzászólónak. De! Nekem is igazam van aki azt mondom, nem lehet örökké várni. Vannak időszakok amik alkalmasak a változásra és ez a mostani ilyen.
    Az elmúlt időben annyi lehetőség volt az "ébredésre" mint még soha. Bármikor lesz a változás, mindig lesznek olyanok akiket váratlanul fog érni. Lehet, keménynek tűnnek a szavaim, de nem azok. Végtelen szeretettel átsegítjük őket ezen az időszakon. Erre készülünk évek óta. Ezért dolgozunk, ezért kellett sokunknak méltatlan dolgokat is elszenvednie. De semmi sem számít, ha végre tehetjük azt, amiért születtünk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elyshia!

      Bár Katalint szólítottad meg, Kérlek Engedd meg, hogy pár szót írjak Hozzád.

      Az embereknek a saját szemszögét nézve igaza van. Igazad van abban, hogy nem lehet örökké várni, igaza van a bankárnak, aki csúnya dolgokat tesz a profit érdekében, igaza van a politikusnak, aki a hatalmát félti. (nem helyes, de saját szempontjukból igazuk van, hiszen profitot szerezni ebben a világban magam is csak mások áldozta árán tudtam volna)

      Szeretném újra megfogalmazni, ami talán félreérthető volt: nem várakozás folyik, hanem egy csodálatos munka, amely kiterjed a Földre, dimenziókra, fajokra. Mivel nem felülről, hanem belülről tekintek a folyamatokra, nem tudom, hogy a mostani-e a legalkalmasabb idő a változásra, ezt az IDŐTLENSÉGBEN ÉLŐKRE bízom. Annyit azonban látok, hogy sokan nem alázattal várják, hanem megkeseredve elvárják a változásokat, amit ugye érzünk, hogy egy komoly rezgésbeli különbség.
      Kedves Elyshia! Csodálatos látni a Lelkesedésed, ám mondataid között ott látom a "méltatlan" vagy a "szenvedni" szavakat. Mindkettő egy olyan tőről fakad, mely feltételezi, hogy AKI megalkotta az UNIVERZUM vagy a LÉTEZÉS törvényeit, nem egyformán bánik Teremtményeivel - mintegy itélkezve felettük. Úgy gondolom, ez jó lehetőség, hogy megvizsgáljuk, talán mi is a hozadéka "szenvedésünknek", és ha rátaláltunk erre, talán annyira nem méltatlan, mint inkább kitüntető dolognak tűnhet a GONDOSKODÁS ÉS TANÍTÁS e formája!
      Kedves Elysha! Isten Áldása ragyogja be Életed, Békét és Türelmes Szeretetet az úthoz, ami AKKOR ÉS ÚGY ÉR CÉLBA, AMIKOR ÉS AHOGYAN a legtöbbünknek a legjobb!

      (Ha az Isten minden, és az Isten gyermekeiként Ő BENNE létezünk, MIÉRT HAGYNÁ A KELLETÉNÉL TOVÁBB SZENVEDNI ÖNMAGA RÉSZEIT? Úgy gondolom Bölcsessége tovább mutat azon, hogy most, vagy holnap. AZ EMELKEDÉSNEK ÖNMAGÁBAN IS TANÍTANIA KELL, NEM POTTYANHAT AZ ÖLÜNKBE!!!)

      Törlés
    2. Kedves Névtelen!

      Intelek attól, hogy többet láss egy hozzászólásban mint ami.
      A "méltatlanságot elszenvedni" kifejezés egy szókapcsolat. annyi mint örömet szerezni vagy bánatot okozni. Honnan veszed, hogy bármiért is a Teremtést okolnám? Én választottam az utamat, aminek következtében a még regnáló hatalom részéről igen értek/érnek méltánytalanságok hiszen tevékenységem sérti az érdekeiket. Törvényszerű. Vállaltam, vállalom. Tényközlés volt nem több. Elkeseredve sem vagyok.
      Aki csak egyszer is, egy pillanatra is, meglátta a Teremtés tökéletességét soha többé nem keseredik el, és az alázat sem kérdéses többé számára, Persze, hosszú beszélgetéseket folytathatnánk arról, kinek mit jelent az alázat.. .nem biztos, hogy ugyanarra gondolunk
      Még egyszer kérlek ne láss többet bele, mint ami. Derűsen, békésen élek, és nem VÁROM a felemelkedést. Mindössze élek, tanulok, és a rám szabott időben itt e Földön igyekszem szolgálni a Teremtést. Ahogyan tudom.

      Ezt kívánom neked is:
      Szeretettel: Elyshia

      Törlés
  5. Kedves Fénytestvéreim és Ti többiek!
    Látom, vannak még elegen akik azzal akarnak valamit megjavítani ami azt tönkretette.
    Szeretett kedveseim, tényleg csak ennyire telik tőlünk, ekkora világszemlélettel rendelkezünk?
    Ennyire vágyunk megszabadulni a terror és a rablánc fogságából? sajnálni fogjuk a bilincset, mert még annyira fényes és alighasznált volt? Tanulni akartok, miközben teljes tudatosságú lényeknek születtetek, sírtok a rabszolgatartóink csicskásainak jódolgáért?
    Tényleg ti ugyanazon szerető lények vagytok mint én? ÉBRESZTŐ!

    VálaszTörlés
  6. A PORTAL AKTIVÁLÁS 1. RÉSZ
    http://2012portal.blogspot.hu/search?updated-min=2014-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2015-01-01T00:00:00-08:00&max-results=21

    VálaszTörlés
  7. A Marsgate – Leleplezés a Marsról
    http://rejtelyekszigete.com/ufo-k-es-foldonkivuliek/marsgate-leleplezes-marsrol/

    VálaszTörlés
  8. Kedves Mindenki!
    Biztos vagyok benne, hogy azok az emberek, akik türelmetlenek és méltatlankodnak, hogy mikor történik már valami, az elsők között lennének, akik halálra rémülnek és fel se tudnák dolgozni a káosz látványát. Azt se tudnák, félelmükben mit csináljanak, hová menjenek, mert szerintem ők a legfelkészületlenebbek lelkileg egy ilyen dologra.
    Ugyanis azok, akik a saját útjukat járják, élik a SAJÁT életüket, nem pedig egy időpontra várnak türelmetlenül, azok megértették, hogy mi az élet értelme és a Léttel összhangban élnek boldogan, szeretetteljesen. Ezek az emberek lennének azok, akik higgadtan tudnának gondolkozni és nem esnének pánikba, ha megtörténne az esemény. Mert ez a lényeg, megélni az életet és a jelenben lenni. Nem pedig egy jövőbeli dátumra várni......ami lehet, hogy talán el se jön.

    Természetesen én is úgy hiszem, hogy nem fog idejönni senki megmenteni. Magunkon változtatni. Aki ezt nem érti meg, annak nem fog változni az élete. Ahhoz, hogy a körülményeken változtassunk, magunkon kell változtatni. "Amint bent, úgy kint". Mégis, ha ebben többnyire mindenki egyetért, hogy ez így van, akkor egy ilyen horderejű kérdésnél, mint az egész bolygón lévő élet gyökeres átalakítása, hogy gondolhatják néhányan azt, hogy kívülről fog valaki segíteni?
    A mondás is ezt tanítja nekünk: "Segíts magadon és Isten is megsegít"

    Ha lesz is esemény, amit az emberek fognak elindítani belülről (max egy kis háttérszelet kaphatunk), az csak akkor fog megtörténni, ha a kollektív tudat elért egy bizonyos szintet, hogy megtörténhessen. Nyilván azért nem történt meg még idáig, mert az eseménynek több kára lenne, mint haszna, nagyobb bajt csinálnának, mivel még nem vagyunk ere felkészülve egyáltalán.....csak a szánk jár. Az emberiség nagyobb része összeroppanna idegileg, fel se fognák, mi történik. Ha jelenleg 3 ember sem tud összefogni, mert széthúzás van és mindenki önző, hogyan lenne képes egy egész ország, az egész emberiség összefogni? Egymást taposnánk agyon, mert mindenki önző módon csak azt nézné, hogy neki legyen jó, a másik nem számít és sajnos valljuk be, a többség ilyen. Mert állatok módjára viselkednénk.......
    Csak nézzünk meg egy egyszerű példát, amikor egy bolt akciózik..........szinte egymást ölik az emberek pár forintért (mindenhol a világon), szakítják szét a dobozokat, mint az állatok és majdhogynem a másik kezéből kapják ki az árut, mert neki nem jutott........... Valakinek meg tele van az egész kosara, mert túlélésre készül, de az nem érdekli, hogy a másiknak meg nem jutott egy se belőle. Ahelyett, hogy mindenkinek jusson egy kevés és mindenkinek jó legyen, az emberek csak magukra gondolnak, hogy ők felhalmozzanak. Hol van itt az összetartás??? A mások segítése?? Az önzetlenség?? A jóindulat? Hát szerintem messze vagyunk még az eseménytől.........inkább mindenki kicsiben kezdje és ne globálisan gondolkozzon, vagyis elsősorban a saját életével foglalkozzon, hozza ki magából a legjobbat, szeressen, segítsen másokat, stb., de egy időpontra várás a legrosszabb, amit tehetünk (már ha valaki csak ezt teszi).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékeztek a tavaly márciusi hókáoszra az autópályán? Az a civil összefogás ami akkor megtörtént az példa értékű volt, mennyi ember ugrott segíteni másokon! A jó érzésű emberek mindig összefognak és csodákra képesek, és valószínű kell hozzá egy esemény hogy kimozduljunk consumidióta, sorozat néző lebénult álmunkból és végre elkezdjünk valódi igazi szeretetteljes összefogó életet élni. Én személy szerint várom ezt az eseményt ami ezt beindítja. Biztos nehéz lesz, és valószínű áldozatokat kell hozni, de csak gondoljatok egy szülésre hogy néz ki és mi jön utána. Eljön hamar a vizsga és a tű foka keskeny.....

      Törlés
  9. És még egy történettel egészíteném ki az előbbi hozzászólásomat, szeretettel:

    Istennel beszélget egy ember:
    Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol.
    Isten odavezeti két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi az embernek, hogy betekintsen
    A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval.
    Az embernek elkezdett csorogni a nyála.
    Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és halálsápadtak voltak. Az összes éhezett.
    Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal. De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a kanalat a szájukhoz emelni.
    A szent ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva.
    Isten ekkor azt mondta: Amit most láttál az a Pokol volt.

    Majd mindketten a második ajtóhoz léptek.
    Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, ugyanaz volt, mint az előző szobában.
    Ott volt egy nagy kerek asztal, egy fazék finom raguval, amitől ismét elkezdett folyni a szent ember nyála.
    Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat tartottak a kezükben.
    De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és nevetve beszélgettek egymással.

    A szent ember ekkor azt mondja Istennek: Én ezt nem értem!
    Ó, pedig ez egyszerű - válaszolja Isten - ez igazából csak 'képesség' kérdése. ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önző emberek csak magukra gondolnak.

    Amikor csak magunkra gondolunk... a Pokol van itt a Földön.'

    VálaszTörlés
  10. megint ujabb dátum.ápr.15-juni 20.-ig.figyeljétek alapos munka folyik.

    VálaszTörlés