2013. október 11., péntek

UFOk a művészettörténetben - festmények


 Ha még valaki nem hinné, akkor mutassuk meg neki.
 

UFOk a művészettörténetben

Vatikáni könyvtár ( 700)
Ez a kép Máriát ábrázolja Jézus sírjánál. Ez annak az “ereklyetartó ládikáról”  való képsorozatnak az egyike, amely a palesztin szent sírból tartalmaz köveket.Keletkezése kb a 6-7 századra tehető. A vatikáni könyvtárba került elhelyezésre. Vegyük észre a kupola alakú tárgyat a sír felett. Ha ezt valaki építette akkor miért lebeg? Továbbá mi a tetején lévő kerek tárgy?

Japán (900)
Ez az illusztráció egy lángoló korongot örökít meg  900. -as évben Japán felett.
Japán (1000)
Ez a kép a Prajnaparamita Sutra című szanszkrit nyelven íródott szöveg. EGy 10. századi tibeti fordításából származik. A kinagyításokon láthatjuk azt a 2 tárgyat amelyek olyanok mintha kalapok volnának, de vajon miért lebegnek ég és föld között? Az egyikükön látszik, hogy hajóablakok vannak rajta!
Az indiai védikus szövegek tele vannak Vimánák leírásával A Rámájana 2 fedélzettel rendelkező Vimánákról ír amelyek körkörüö és hengeres repülő járművek hajóablakokkal és kupolával. A “szél sebességével” száll és “dallamos hangot” hallat.
Görögország (1200)
Az illusztráció címe “Krisztus születése”, egy 12. századi görög kéziratból származik mely az “Evangélisták könyve” címet viseli. Ha a kép jobb felére pillantunk két alakot láthatunk amint egy fékör alakú objektumra néznek fel amelynek a belsejében alakok vannak. Úgy tűnik az objektum fénysugarakat bocsájt ki lefelé, a születés felé. A megfigyelők közül egy pár védi a szemét – elképzelhető, hogy a művész ily módon próbálta szemléltetni az objektum fényességét.
Franciaország (1200)
Ezek a képek, amelyek két keresztes vitézről készültek, egy 12. századi kéziratból valók, az ” Annales Laurissensen” -ből (Ezek olyan könyvek melyek a történelemről és a vallási élet eseményeiről szólnak). Ezekbe egy ufo észlelést találunk a 776. évből, amely a franciaországi Sigiburgi kastély ostromakor készült. A szászok megostromolták és közbezárták a francia embereket.
Mindkét fél harcolt, amikor váratlanuk egy csoport korong (lángoló pajzs) tűntek fel és elrepültek a templom felett. Úgy tűnt a szászok számára, hogy a Franciákat védték meg ezek az objektumok, mire a Szászok megfutamodtak. 
Franciaország (1338)
A kép Jacques Legrant-nak a ” Le Livre Des Bonnes Moeurs” című francia könyvéből való.
Ezt a könyvet a Chantilly-i Condé múzeumban lehet megtalálni. Néhányan azt mondták, hogy a gömb egy léghajó, azonban 1338- ban léghajó még nem létezett.
Koszovó (1350)A kép a Keresztre feszítés című freskóról készült. A két tárgy a bennük található alakokkal a freskó jobb és bal felső sarkában található. Ezen objektumok két kinagyítása látható a freskó alatt. A freskó a koszovói Visoki Dékáni Monostor oltára fölött van elhelyezve.








Franciaország (1400)
Ezt a két falkárpitot a 14. században készítették. Mindkettő Mária életét ábrázolja. Mindkét falkárpiton tisztán látható a két kalap alakú objektum. A jobb oldalit 1330-ban készítették. A bal oldalinak a  ”A Magnificat” a címe. Mindkettő a Burgundiában lévő Beaunei Notre Dame-ban található.
Firenze (1460)
A bal oldali festményt Paolo Uccello készítette és ” La Tebaide” a címe. A jobb oldalra kinagyított kép egy vörös csészealj alakot mutat Jézus közelében. A Firenzei Akadémián függesztették ki.

Olaszország (14.század)
Ez a kép Jézust és Máriát ábrázolja és úgy tűnik mintha lencse alakú felhőben lennének. A festmény a “The Miracle os snow”  ( A havazás csodája) címet viseli és Masolino Da Panicale festette. A kép Firenzében található a Santa Maria Maggiore templomban.
Róma
Egy Rómában történt ufo észlelés reneszánsz ábrázolása melyet Prodigiorum  Liber című könyvében részletez  Julio Obsequens római történész.
15. század eleje
A festmény címe: ” Krisztus és Szűz közbenjárása” , Lorenzo Monaco festette. Istent ábrázolja az égben, amint furcsa, korong alakú felhők vannak alatta. A New York-i Metropolitan Múzeumban tekinthető meg .
Belgium
Ez egy olyan festmény amelyet a belga Earls D’ Oltremond-ban tartott bútor fa fiókos szekrényre festettek. Mózes megkapja a táblákat és közelében számos tárgy tűnik fel az égbolton. A művész kilétének és keletkezésének ideje ismeretlen
 1486 


Ezt a festményt Carlo Crivelli készítette ,” The Annunciation with Saint Emidius” ( Kinyilatkoztatás Szent Emidiusszal) címet viseli. Korong alakú objektumról ragyog le egy fénysugár Szűz Mária koronájára.
1490
EZ a kép a Szűz Mária mennybemenetele címet viseli és Anon készítette. Ismét megfigyelhetők a korong alakú felhők.

Görögország (15. század)
Ezt a képet egy Mount Athos-ból való 15. századi, címmel nem rendelkező freskónak a vázlata. János apostolt ábrázolja amint a Jelenések könyvét mondja tollba egyik fiatal tanítványának. A bal felső sarokban egy ragyogó ovális objektum részlete látszik, amikből fénysugarak célozzák meg János fejét. A jobb felső sarokban egy jellegzetes korong formájú objektum van, amely egy pontra irányított fénysugarat bocsájt ki magából.
Kijev (15. század)
Jézus látható rajta, egy rakéta szerű szerkezeten.
Itália (1500)
Ennek a festménynek a címe: ” The Madonna with Saint Giovannino. Domenico Ghirlandaio festette. Mária jobb válla fölött egy korong alakú objektum látható. Lejjebb látható ennek a résznek a nagyítása ahol egy ember és a kutyája épp feltekintenek az objektumra.
Bruges (1538)
Ez a falikárpit a Nyári diadal címet viseli. Jelenleg a Bayerisches Nemzeti Múzeumban található. A falikárpit tetején több korong alakú objektum is tisztán kivehető.
Nuremburg (16. század)
Ez a kép egy valódi észlelésről készült melyre 1561. április 14-én került sor Nuremburgban. A helyi napilapban is megjelent és Hans Glasser készített róla fametszetet. A gömbök, a csövek és a keresztek elkezdtek egymással harcolni egy órán keresztül.  Ezután mind a földre hullott, mintha tüzeltek volna rájuk, majd lassan eltűntek, miközben hatalmas gőzt bocsájtottak  ki. Később egy hatalmas fekete lándzsaszerű objektum tűnt fel. Az egész esemény isteni figyelmeztetés ként hatott. A kép a Wickiana Kollekcióban található a Zürichi Központi Könyvtárban. 
Svájc (iu 1566)
Ezt a napilapban található képet Samuel Coccius készítette aki egy 1566-os ufo észlelést rögzített Basel felett. “Nagy fekete gömbök” jelentek meg az égen.  A kép a Wickiana Kollekcióban található a Zürichi Központi Könyvtárban.
San Pietro (iu 1600)
A festmény címe ” Az oltári szentség dicsőítése” és Bonaventura Salimbeni festette. Vegyük észre a Szputnyik műhold készítését. San Pietroban a San Lorenzo templomban található.
Hollandia (1660)
Ez az illusztráció két Holland hajót ábrázol az Északi -tengeren, amint egy, az égbolton lassan mozgó tárgyat észlelnek. Úgy tűnik mintha két különböző méretű korong lenne.
Franciaország (17. század)
Ez egy francia zseton, melyet 1680-ban készítettek, amely egy érmeszerű oktatási ezsköz, amelyet gyakorta arra használtak, hogy segítsen az embereknek a pénzszámolásban, vagy olykor a pénzt helyettesítette. Úgy tűnik megemlékezik egy ufo észlelésről. Néhány kutató úgy véli a Bibliai Ezékiel kerekét ábrázolja. A latin felirat “Opportunus Adest” jelentése:  Íme, itt van az alkalmas időben.
Németország (1697)
Még több korong, szintén UFO észlelést ábrázol Hamburg felett 1697. november 4-én. Az objektumokat ” Két ragyogó kerékként”  írták le.
Mtskheta, Grúzia (17. század)
Ez egy 17. századi freskó amely a Svetishoveli katedrálisban található Grúziában. Figyeljük meg a két csésze alakú tárgyat Krisztus mindkét oldalán. A két nagyításon láthatjuk, hogy belül arcok is vannak. 
1710
Ezt a képet a flamand Aert De gelder készítette és ma a Cambridge-i Fitzwilliam Múzeumban található. Címe: Krisztus megkeresztelése. Egy korong alakú objektum fénycsóvákat sugároz le Keresztelő Szent Jánosra és Jézusra.
Ausztrália
Ezek az illusztrációk Grey főhadnagy könyvéből valók. Ő egy expedíciót vezetett Észak- Ausztrália Kimberley tartományban található Glenelg folyó közelében található néhány barlangba. Ezekről úgy vélik, hogy az őslakosok ottléte előtt készülhettek. 
Forrás: www.in5d.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése