2013. február 18., hétfő

Földönkívüliekről közmeghallgatás Washingtonban


  "Ha a kongresszus nem teszi a dolgát, akkor a nép fog cselekedni."

 

2013. február 18., hétfő

A földönkívüliekről szerveznek közmeghallgatást civilek Washingtonban


"Ha a kongresszus nem teszi a dolgát, akkor a nép fog cselekedni."
Ez a mottója annak az öt napos eseménynek, amelyet több amerikai civil- és érdekvédelmi szervezet közösen hív életre 2013. április 29. és május 3. között abból a célból, hogy az USA döntéshozóit rábírják, ismerjék be a nyilvánosság előtt, nem vagyunk egyedül az univerzumban.
A szervezők által közmeghallgatásnak nevezett közel egy hétig tartó rendezvény valójában csak nevében lesz az, hiszen a szó, illetve az azt takaró intézmény politikai értelemben, a demokráciának azt a jellegét hivatott erősíteni, hogy az emberek közvetlenül is beleszólhatnak a dolgok alakulásába, ez esetben viszont nem az Amerikai Kongresszus tagjai teszik lehetővé ezt a polgároknak, hanem maguk a civilek kezdeményezik, hogy beszélhessenek.
A másik, ennél is jelentősebb különbség pedig, hogy a kongresszusi képviselők (sajnos) nem is lesznek ott, az amerikai törvényhozásnak "csupán" öt egykori tagja lesz jelen, de a szervezők így is nagy reményeket fűznek hozzá:
- Még soha nem volt egy időben és egy helyen, ennyi magas beosztású, szavahihető katonai vezető, hírszerző, kutató, tudós, akik így, vagy úgy, de mind közvetlenül megtapasztalták, hogy az idegenek léteznek és köztünk vannak - mondta szerdán, a Sundance Filmfesztiválon tartott sajtótájékoztatón Stephen Bassett, a Paranormal Research Group ügyvezetője, a projekt egyik atyja.
A rendezvénynek a Washington kormányzati negyedében található hatalmas sajtóépület ad majd otthont, ahol közel félszáz meghívott szemtanú fogja vallomásával győzködni a Kongresszus korábbi tagjait, hogy vessék latba politikai befolyásukat és győzzék meg az illetékeseket, hogy lépjenek ki a nyilvánosság elé és mondják el, amit a földönkívüliekről tudnak.
Stephen Bassett (középen) és jeremy Corbell (jobbra) a sajtótájékoztatón
- Mintegy 40-50 szemtanú lesz velünk a világ minden részéről. Egyharmaduk a világ vezető kutatói közül kerül ki, míg kétharmaduk egykor magas beosztásban lévő katonák, NASA alkalmazottak és CIA ügynökök - folytatta Bassett - de az Egyesült Államokon kívül Angliából, Franciaországból, Brazíliából, Argentínából, Chiléből és Mexikóból is érkeznek majd szemtanúk.
Az öt napos rendezvény hivatalos szóvivője dr. Edgar Mitchell, az Apollo 14 űrhajósa, aki 1971 februárjában mindenkinél többet, majdnem nyolc és fél órát sétálhatott a Hold felszínén. Az idős asztronauta Skype-on köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit, majd elmondta, ő azon szerencsések egyike, aki nemcsak sejti, de pontosan tudja is, hogy a földönkívüliek köztünk vannak, ezért büszkén vállalta a felkérést.
Az öt nap során, az összesen harminc órásra tervezett meghallgatásokat élőben lehet majd követni az interneten, ráadásul az angol mellett további négy, esetleg öt nyelven szinkrontolmácsolással.
Már javában zajlanak az esemény előkészületei, melyek minden fontos mozzanatát rögzítik a Just Cause Entertainment kamerái.
- Mintegy két órás dokumentumfilmet szeretnénk készíteni az eseményből, mely az ötlettől kezdve, a megvalósításon át, a rendezvény visszhangjáig és az elért eredményekig mindent be fog mutatni - mondta Jeremy Corbell rendező. A film premierjére a tervek szerint jövő év elején, a 2014-es Sundance Filmfesztiválon kerülhet majd sor.
Az eseményről és az ezzel kapcsolatos újabb fejleményekről mi is igyekszünk folyamatosan beszámolni, addig is nézzék meg az esemény rövid promóciós videóját (magyar felirattal), amelyet a szerdai sajtótájékoztató végén vetítettek le először:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése