2013. április 22., hétfő

Ufológusok és a brazil védelmi miniszter 04.22.

Hivatalos találkozón fogadta ufológusok egy csoportját 
a brazil védelmi miniszter
 
2013. április 22. hétfő, 17:48
  • "Komolyan vesszük ezt a jelenséget és nagyra értékeljük mindazt a munkát, amit önök az elmúlt évtizedek során belefektettek" - mondta a Védelmi Minisztérium államtitkára.
  • A megbeszélésen részt vettek a különböző brazíliai haderőnemek képviselői is.

Még soha, egyetlen országban sem fordult elő, hogy az éppen regnáló kormány bármelyik tagja - pláne a honvédelmi tárcáért felelős miniszter - a hivatalában fogadott volna civil UFO kutatókat. Egészen a múlt csütörtökig, amikor az egész egyetemes UFO kutatás történetében áttörést jelentő találkozóra került sor a dél-amerikai ország fővárosában.
A brazil honvédelmi tárca vezetője április 18-án, csütörtökön délután háromkor Brasíliában, a Védelmi Minisztérium épületében, hivatalos megbeszélésen ült egy asztalhoz a Brazil UFO Kutatók Bizottságának (CBU) több tagjával. A találkozón a miniszteren kívül részt vett Ari Matos Cardoso államtitkár és Celso Amorim nagykövet is, valamint a Brazil Légierő, a haditengerészet és a katonaság képviselői.


(A találkozóról készült képgalériához kattints a fotóra)

A formális tárgyalás, amelyről a minisztérium honlapja is beszámolt, a brazil kormány hivatalos válasza volt arra a memorandumra, amelyet tavaly decemberben, az Iguacu Vízesés mellett megrendezett IV. World UFO Forumon fogalmaztak meg a résztvevők, és amelyet a tucatnál is több országból érkezett harminc előadó egyikeként, a konferencián felszólaló magyar UFO kutató is támogatott aláírásával.
A memorandum megfogalmazói akkor arra kérték a brazil Védelmi Minisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra a korábban titkosított, becslések szerint mintegy négy és fél ezer oldalnyi, UFO jelenséggel kapcsolatos katonai iratot, ezen túl pedig a Légierő felügyelete alatt alakítson meg egy hivatalos bizottságot, amelynek feladata az UFO észlelések teljes körű vizsgálata.

Az UFO kutatók a találkozón elmondták, a téma eredményes kutatása szempontjából nagyon fontos lenne, hogy hozzáférhessenek a különböző haderőnemek szigorúan titkos minősítéssel ellátott UFO aktáihoz. Ahogy Ademar José Gevaerd, az UFO Magazine szerkesztője, a MUFON brazíliai igazgatója rámutatott: "Rengeteg a megválaszolatlan kérdés az olyan híres esetekkel kapcsolatban, mint a Varginha-incidens, vagy éppen a Corvette Mearim észlelések. Ha hozzáférhetnénk ezekhez a dokumentumokhoz, azzal tényszerűen lehetne igazolni az egyes eseteket."

A minisztérium képviselői támogatásukról biztosították a civil kutatók munkáját és ígéretet tettek arra, hogy a jogszabályi akadályok kiküszöbölésével elérhetővé teszik számukra a titkos dokumentumok kutathatóságát: "Biztosíthatom önöket, hogy mind, akik itt vagyunk, teljesen komolyan vesszük ezt a jelenséget és nagyra értékeljük mindazt a munkát, amit önök az elmúlt évtizedek során belefektettek. Éppen ezért mindent meg fogunk tenni, hogy az önök számára hozzáférhetővé tegyük az ehhez szükséges információkat" - mondta Ari Matos Cardoso államtitkár.

A kutatók a találkozót követően elmondták, nagyon meglepődtek azon, hogy a hadsereg képviselői közül többen még csak nem is hallottak a leghíresebb brazil UFO esetről, arról a Varginha incidensről, amelyet a nemzetközi UFO kutatás a "Brazil Roswellként" tart számon. A miniszter kérésére a katonaság ugyanakkor ígéretet tettek arra, figyelembe veszik a civil kutatók javaslatait az UFO észlelésekről szóló bejelentések kivizsgálását illetően, cserébe pedig a kutatások során szerzett információk megfelelő kezelésének fontosságára hívták fel az ufológusok figyelmét.
A mostani, csúcsszintű találkozót a jövőben több kisebb megbeszélés követi majd, ahol a jövőbeni szorosabb együttműködés részleteit is kidolgozzák a felek.
Forrás:
http://ittvannak.hu/

1 megjegyzés: